"Богатство различитости"

Датум: 10. Mart 2015 17:39 Категорија: Новости


III ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНО-НОВИНАРСКИ КОНКУРС „БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ“
 
 
Основна школа „Матија Губец“ из Таванкута организује међународни наградни литерарни, новинарски и ликовни конкурс „Богатство различитости“ за ученике основних школа из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске, Румуније... којим се жели потакнути децу на расправу о темама суживота с другима и другачијима те развијање солидарности и повезивање са вршњацима из различитих крајева.
 
 
Тема овогодишњег конкурса је „ПОКУШАЈМО ВОЛЕТИ, МОЖДА УСПЕ“.
 
 
Конкурс је отворен до 10. априла 2015. године, а све пристигле радове прочитаће и вредновати жири за награде који ће ауторе, ауторке или групе аутора по три најбоља литерарна, новинарска и ликовна рада наградити вредним наградама 25. априла 2015. године на Светски дан књиге и ауторских права, а награде ће бити додељене на свечаној академији која ће се одржати у ОШ „Матија Губец“ у Таванкуту у 15 часова.
 
Упутства за слање радова
Сваки рад на полеђини обавезно мора садржавати следеће податке:
            име и презиме аутора,
            разред,
            име и контакт податке наставника (телефон, мејл адресу),
            назив и адресу школе.
 
Литерарни и новинарски радови могу бити писани на језицима земаља учесница, као и језицима националних мањина. Радови који су непотпуно означени или не садрже потребне податке не могу ући у конкуренцију. Послани радови се не враћају. Школа задржава право објављивања радова.
 
Радове је могуће послати поштом:
 
ОШ „Матија Губец“ (за конкурс „Богатство различитости“)
Марка Орешковића 12 а,
24214 Доњи Таванкут
Војводина
 
Или на мејл адресу: [email protected]