Такмичења

Општинско такмичење

Датум: 23. Februar 2017 18:48 Категорија: Такмичења

            У уторак 21.2.2017. године одржано је општинско такмичење "Читалићи кликераши 2017". Организатор и овогодишњи домаћин Републичке смотре је наша школа. Поред ученика наше школе (из матичне и издвојених одељења), тест су полагали и ученици ОШ"Димитрије Туцовић" из Чајетине и са Златибора, као и из ОШ "Сава Јовановић Сирогојно" из Сирогојна, укупно 109 ученика. У прилогу су табеле са постигнутим резултатима на овом нивоу такмичења.
          Ученицима који су се пласирали на окружни ниво желимо пуно среће!     

Прочитај

ЕКО КВИЗ

Датум: 20. Jun 2016 19:40 Категорија: Такмичења

      6.јуна 2016.године у Чајетинској библиотеци одржан је други по реду еко квиз у организацији наше школе и Библиотеке "Љубиша Р.Ђенић", према плану Међународног програма еко школе. Такмичило се пет екипа састављених од ученика 7.разреда из Чајетине, Златибора, Сирогојна, Шљивовице и Мачката. Поред основних знања из биологије, ученици су показали еколошку свест о важности заштите животне средине.

  

Прочитај

"Мислиша 2016"

Датум: 16. Mart 2016 22:03 Категорија: Такмичења
Прочитај

РАСПОРЕД ОПШТИНСКИХ И ОКРУЖНИХ ТАКМИЧЕЊА

Датум: 03. Februar 2016 11:25 Категорија: Такмичења

 

Прочитај

КОНКУРС

Датум: 16. Oktobar 2015 22:40 Категорија: Такмичења            Креативни кутак ОШ "Др Александар Сабовљев"-Ечка организовао је међународни конкурс "У част учитељу". Радови за конкурс класификовани су у три категорије:
           1. за учитеље - презентација досадашњег рада креативности, спорта, истраживања или уметности;
           2.фото конкурс за ученике на тему "Мој учитељ и ја";
           3. књижевни конкурс за ученике на једну од понуђених тема: "У част учитељу", "Заборављени учитељ", "Учитељу на дар".
            У 3. категорији међу похваљеним ученицима је и Богдан Томић, ученик 4.разреда у Шљивовици, који је на конкурс послао песму "Учитељици на дар". У 1. категорији награђена је учитељица Љиљана Андрић. 
           Оба рада биће презентовани у електронским зборницима под називом "Учитељу на дар"- један зборник дечијих радова, а други зборник који промовише рад награђених учитеља, а самим тим и учитељску професију.

Прочитај

ЕКО КВИЗ

Датум: 18. Jun 2015 12:01 Категорија: Такмичења

     

        У петак 05. јуна 2015. године, у просторијама библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, одржан је први Општински квиз знања из екологије. Организовање овог квиза једна је од активности коју је реализовала ОШ “Миливоје Боровић” из Мачката, у оквиру Међународног програма еко школе, у сарадњи са Библиотеком „Љубиша Р. Ђенић“, као и осталим основним школама са територије Општине Чајетина које су се радо одазвале позиву и припремиле своје представнике за учешће у овом квизу.

       Ова активност имала је за циљ развијање еколошке свести и бриге за животну средину, првенствено код ученика основношколског узраста. У знањима из екологије надметали су се ученици 7. разреда. У такмичењу је учествовало 5 екипа и то: екипа ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине, екипа ОШ „Димитрије Туцовић“ са Златибора, екипа ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката, екипа ОШ „Миливоје Боровић“ из Шљивовице и екипа ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна. Екипе су биле састављене од три члана. 
  
       Екипе су се такмичиле у 7 игара, по њиховом мишљењу веома забавних и креативних.
       На крају такмичења најуспешнија је била екипа из Сирогојна са освојених 55 бодова. Друго место заузела је екипа из Мачката са освојених 53 бода, а треће место екипа из Чајетине са освојених 35 бодова. За постигнути успех, екипе су добиле дипломе, као и ученици појединачно.
Додатни мотив да покажу своје знање, биле су и награде које је обезбедио скијашко-пливачки клуб „Професионал 2013“ из Мачката. За освојено прво место, чланови екипе добили су школу скијања у трајању од 5 часова. Чланови екипе која је освојила друго место, добили су школу пливања у трајању од 5 часова. За освојено треће место чланови екипе добили су школу ролера у трајању од 5 часова. О времену коришћења добијених награда ученици ће бити обавештени преко својих предметних наставника.


Прочитај

ФОТО-КОНКУРС

Датум: 05. Maj 2015 16:29 Категорија: Такмичења

Прочитај

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

Датум: 23. April 2015 20:07 Категорија: Такмичења

          У недељу 19. арила у ОШ „Свети Сава“ у Бајиној Башти одржано је окружно такмичење из географије. Представници наше школе били су ученици 7. разреда из Мачката, Андрија Петрић и Матија Драгутиновић, који су заузели ТРЕЋЕ МЕСТО са освојених 84 и 80 бодова.
Коначну ранг листу можете погледати на страници: 
http://www.ssavabb.rs/?p=1744.

Честитамо ученицима и њиховом наставнику Миливоју Бућићу!

Прочитај

ЧИСТУНКО

Датум: 20. April 2015 23:43 Категорија: ТакмичењаПрочитај

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 20. April 2015 23:18 Категорија: Такмичења

       18.4.2015. у ОШ „Душан Јерковић“ у Ужицу одржано окружно такмичење из српског језика. Представница наше школе била је ученица 7. разреда из Шљивовице Тијана Станић, које је заузела ПРВО МЕСТО са освојених 19 бодова и изборила пласман на Републичко такмичење. Честитамо Тијани и њеној наставници Станојки Ђукић.


Прочитај