ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2017.

Датум: 17. Oktobar 2017 00:03 Категорија: Новости



        Као и претходних година, ученици наше школе били су активни током Дечије недеље од 2. до 8.октобра 2017. године. Ове године одржана је под слоганом   " Градимо мостове међу генерацијама - За радост сваког детета". 
      Првог дана Дечије недеље ученици млађих разреда из Мачката и Криве Реке имали су прилику да гледају позоришну представу "Ја то тако". У Шљивовици су имали радионицу са бакамо на којој су израђивали лутке,а на Горњој Шљивовици су цртали по асфалту веселе слике кредама у боји и имали радионицу са школским педагогом на тему " Проблеми у комуникацији између деце и одраслих". 


 


       Другог дана Дечије недеље организовано је спортско дружење ученика млађих разреда из Мачката и Криве Реке. Ученици 8.разреда из Мачката припремили су презентацију за своје млађе другаре на тему "Безбедан интернет за срећно детињство", која је имала за циљ скретање пажње на безбедно коришћење интернета. Радионицу и дебату „Проблеми у комуникацији између деце и одраслих“ за ученике старијих разреда одељења из Шљивовице реализовали су њихови предметни наставници. Ученици на Горњој Шљивовици израђивали су породична стабла.

       Трећег дана одржан је маскенбал за ученике млађих разреда из Мачката и Криве Реке. Ученици млађих разреда са Горње Шљивовице израђивали су минијатуре на тему "Шљивовица", док су њихови вршњаци у Шљивовици гледали позоришну представу. Ученици старијих разреда из Мачката и Шљивовице израђивали су беџеве са ликовима наставника.


       У четвртак, 05. октобра 2017. године, ученици млађих разреда матичне школе из Мачката и издвојених одељења из Шљивовице, Криве Реке и са Горње Шљивовице, посетили су Златибор. Ово је била једна од планираних активности у оквиру Дечје недеље, а свакако и активност у којој су ученици највише уживали, јер је поред шетње Златибором, обухватала и посету Дино парку. Велико хвала управи Дино парка, која је обезбедила бесплатне улазнице за наше ученике! Тога дана у Мачкату је организована дебата за ученике од 5. до 8. разреда на тему "Међугенерацијски јаз- одевање одраслих и ученика".
 

      Петог дана организоване су радионице у Мачкату,Кривој Реци и Горњој Шљивовици.