ПРОЈЕКТНИ ДАН

Датум: 18. Jun 2015 12:32 Категорија: Пројекти



       Завршна активност у овој школској години у оквиру Међународног програма ЕКО школе био је пројектни дан. Планом који је усвојио Еко одбор школе у Мачкату, а наставници школе подржали на Наставничком већу, одлучено је да последњи наставни дан, 12. јун 2015. године, обележимо као пројектни дан.

       Пројектни дан обележен је у матичној школи у Мачкату тако да су сви ученици из издвојених одељења посетили матичну школу, па је овој активности присуствовало укупно 210 ученика. 
       У организацији пројектног дана учествовали су сви учитељи и наставници школе. Биле су припремљене радионице за млађе и старије разреде које су промовисале заштиту животне средине и одрживи развој. Заједничка тема свих радионица био је ОТПАД. ОТПАД као тема није одабран случајно. Све активности које смо спроводили у школи, у току ове школске године, имале су за тему управо ОТПАД јер се ова тема реализује по препоруци националног координатора Међународног програма ЕКО школе у првој години спровођења програма. 
       У току радионица, сви ученици били су подељени у мешовите групе. Временска динамика и распоред радионица били су организовани веома добро тако да су се групе ученика смењивале и мењале активности. Групе су присуствовале различитим радионицама у трајању од по 30 минута. 
       Овакав, радионичарски рад ученицима се веома допао, а и наставници су били веома задовољни показаним ангажовањем и залагањем ученика.
       Слике са радионица можете погледати у нашој галерији.