ЕКО КВИЗ

Датум: 18. Jun 2015 12:01 Категорија: Такмичења

     

        У петак 05. јуна 2015. године, у просторијама библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, одржан је први Општински квиз знања из екологије. Организовање овог квиза једна је од активности коју је реализовала ОШ “Миливоје Боровић” из Мачката, у оквиру Међународног програма еко школе, у сарадњи са Библиотеком „Љубиша Р. Ђенић“, као и осталим основним школама са територије Општине Чајетина које су се радо одазвале позиву и припремиле своје представнике за учешће у овом квизу.

       Ова активност имала је за циљ развијање еколошке свести и бриге за животну средину, првенствено код ученика основношколског узраста. У знањима из екологије надметали су се ученици 7. разреда. У такмичењу је учествовало 5 екипа и то: екипа ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине, екипа ОШ „Димитрије Туцовић“ са Златибора, екипа ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката, екипа ОШ „Миливоје Боровић“ из Шљивовице и екипа ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна. Екипе су биле састављене од три члана. 
  
       Екипе су се такмичиле у 7 игара, по њиховом мишљењу веома забавних и креативних.
       На крају такмичења најуспешнија је била екипа из Сирогојна са освојених 55 бодова. Друго место заузела је екипа из Мачката са освојених 53 бода, а треће место екипа из Чајетине са освојених 35 бодова. За постигнути успех, екипе су добиле дипломе, као и ученици појединачно.
Додатни мотив да покажу своје знање, биле су и награде које је обезбедио скијашко-пливачки клуб „Професионал 2013“ из Мачката. За освојено прво место, чланови екипе добили су школу скијања у трајању од 5 часова. Чланови екипе која је освојила друго место, добили су школу пливања у трајању од 5 часова. За освојено треће место чланови екипе добили су школу ролера у трајању од 5 часова. О времену коришћења добијених награда ученици ће бити обавештени преко својих предметних наставника.