Републичка смотра "Читалићи 2015"

Датум: 21. Maj 2015 14:20 Категорија: Пројекти


 



        У суботу 16.5.2015. год. у Алексинцу је одржана прва Републичка смотра читалаштва "Читалићи 2015". Окупиле су се 24 школе из Србије, Републике Српске и Македоније. Оргаизатор је доделио награде најбољима у 5 такмичарских категорија- Кликераши, Креативци, Словца, Гласници и Весници. Од укупно 778 ученика који су радили тест, 24 најуспешнија Кликераша су награђени дипломом и књигом,а међу 190 ученичких дневника које су школе изабрале као своје најуспешније виђење читалачког дневника, 39 их је понело титулу најуспешнијих Креативаца. У категорији Гласници додељена је по једна награда за ликовно решење беџа и плаката и 14 похвала. Међу достављеним сценаријима наставничких радионица три су добила награде, а још две радионице су похваљене. У категорији Словца, која је окупила децу из школа српског језика из Холандије, Шведске и Луксембурга, 13 радова је проглашено најуспешнијим. Изабрани су и најлепши штандови Смотре, које су уређивали школски тимови, на тему стогодишњице рођења Бранка Ћопића. 

    

       У категорији Креативаца, награђене су и похваљене  две ученице наше школе - Ивана Зорзић,1. разред, Горња Шљивовица и Анђела Пашић, 5. разред, Мачкат.

    

       Похвале су добили и Весна Ивановић,библиотекар, координатор Школског тима "Читалићи", ОШ" Миливоје Боровић" за учешће у пројекту "Читалићи 2015" и учитељица Љиљана Андрић за учешће на смотри као гост песник и један од реализатора радионице "У башти сљезове боје".
       Ученици наше школе учествовали су на радионици "Ћопић на дар".


       Више слика из Алексинца можете погледати у нашој галерији, у албуму "Читалићи 2015".